Contrar dezacordului Comisiei Europene, Austria a luat decizia de a incepe pregatirile pentru construirea unui nou gard de sarma lamata BTO la granita cu Italia, pentru a impiedica trecerea imigrantilor.

Margaritis Schinas, purtatorul de cuvant de la Bruxelles a evidentiat importanta pasului Brenner, unde este prevazuta construirea gardului de sarma lamata, declarand ca este „un loc esential pentru libera circulatie in interiorul Uniunii Europene”.

Acordul dintre Turcia si U.E., in urma caruia a rezultat blocarea uneia dintre cele mai mari rute de tranzit pentru imigrantii care plecau din Grecia, a dat Austriei motive intemeiate sa ia masuri pentru a stopa inaintarea unui nou flux de refugiati care vor pleca din Italia.

In acelasi context instabil, fortele de ordine din Macedonia au fost nevoite sa recurga la gaze lacrimogene pentru a dispersa mai mult de 100 de imigranti care au incercat sa forteze gardul de sarma ghimpata de la granita cu Grecia.

Siguranta este esentiala in mentinerea echilibrului social al oricarui stat. Systema Resources vine in intampinarea acestei nevoi, asigurand necesarul de sarma lamata BTO fabricata in propria linie de productie din Romania. Sarma lamata Systema indeplineste cele mai inalte standarde de calitate pentru securizarea perimetrelor frontierelor, aeroporturilor, institutiilor de stat si firmelor care doresc sa-si protejeze capitalul.