În contextul geopolitic actual, necesitatea implementării unui sistem de securitate eficient este obligatorie. Macedonia a demarat procedurile pentru  construirea unui nou gard ranforsat cu sârmă ghimpată BTO, cu lame tăietoare, în paralel cu altul deja existent la frontiera sa cu Grecia, pentru a interzice pătrunderea imigranţilor.

Principalul scop al acestui al gard din sârmă lamată BTO este acela de a trimite un mesaj clar imigranţilor că există un gard dublu, astfel încât să renunţe la trecerea ilegală. Noul gard va fi la o distanţă de cinci metri de cel ridicat în luna noiembrie şi va fi instalat de-a lungul punctului de frontieră Gevgelija.

Europa a intensificat eforturile de stopare a valului de imigranţi către ţările Europei Occidentale. Mai mult de  4.000  de refugiaţi  au fost opriţi în încercarea lor de a trece ilegal doar în luna ianuarie graniţa Macedoniei.

Se preconizează că România este următoarea ţară pe lista rutelor de transit, ceea ce implică sporirea măsurilor de siguranţă.

Systema Resources pune la dispoziţie o gamă variată de produse din sârmă lamată BTO, fabricate în România, din material de cea mai bună calitate, pentru securizarea perimetrelor graniţelor, aeroporturilor, instituţiilor publice, unităţilor militare, releelor de telecomunicaţii şi proprietăţilor private împotriva pericolelor.