După construirea gardurilor întărite cu sârmă lamată la graniţa dintre Ungaria şi Serbia, interzicînd astfel accesul ilegal refugiaţilor sirieni pe teritoriul maghiar, imigranţii au încercat să înainteze înspre Europa Occidentală, forţând graniţele României.

Personalul de pază din Timiş au intervenit la frontiera dintre Serbia şi România, unde un număr semnificativ de refugiaţi au încercat trecerea ilegală a graniţei româneşti din Serbia.

Poliţiştii de frontieră din Timiş au oprit un grup de peste 150 de imigranţi ilegali care a reuşit să se apropie de fâşia verde din vecinătatea localităţii Beba Veche, localitate care este de altfel limita vestică a gardului de sîrmă lamată de 70 km construit de Ungaria la graniţa cu teritoriul românesc.

Refugiaţilor li s-a interzis accesul  în România şi au fost întorşi pe drumul spre Serbia, pe lângă gardul de sârmă lamată ridicat de Ungaria la frontieră.

Rob Wainwright, şeful Europol a lansat o avertizare iminentă precizând  că  aproximativ 5.000 de jihadişti s-ar fi întors în Europa din tabere de antrenament ale ISIS, spunând că Europa se poate aştepta oricând  atacuri teroriste survenite din direcţia presupuşilor imigranţi.