Sarma lamata si sarma ghimpata sunt doua binecunoscute unelte pentru securizarea perimetrelor. Desi poate par asemanatoare sau se pot folosi la aceleasi intrebuintari diferentele sunt majore.

Sarma lamata

banner16 A inceput sa fie utilizata si testata la inceputul anilor 60 , in inchisorile si penitenciarele de maxima siguranta din Statele Unite. Sarma lamata a fost ulterior adoptata si de armata find mult mai sigura in delimitarea unor perimetre , mult mai usoara decat traditionala sarma ghimpata si se putea tot odata strange in colaci usor de depozitat. A fost reimbunatatita , ajungandu-se la materiale aproape imposibil de taiat cu uneltele obisnuite find o bariera perfecta impotriva oricarui tip de eveniment.armata

Ulterior sarma traditionala a fost inlocuita de sarma lamata pe proprietatile private , case , ferme , hale industriale unde s-a ajuns la un nou nivel de siguranta impotriva infractorilor si hotilor.

Sarma ghimpata

Este un simplu fir linear pe care se adauga in distante egale bucati de sarma rasucita formand de regula 4 tepi. Ea a fost prima metoda de aparare a proprietatilor si are o istorie lunga de folosinta. Faptul ca era mai grea, mai inofensiva atat cand se incerca a se intra in perimetru si chiar la privit , faptul ca incepea dupa un anumit timp sa rugineasca , sarma ghimpata a fost detronata de cea lamata pentru totdeauna.

banner2

 

In zilele noastre fie ca vreti sa va imprejmuiti casa , curtea , livada , doriti sa dati proprietatii un aspect cat mai de temut pentru potentialii raufacatori, sarma lamata este cea mai buna solutie a momentului.