În septembrie 2015, Ungaria  a recurs la  noi masuri pentru a opri  fluxul de imigranti sirieni, cu ajutorul gardului de sarma lamată  înalt de 3 metri ridicat de-a lungul celor 175 de kilometri ai frontierei  sale cu Serbia.

Tot în scopul interzicerii accesului imigranţilor Ungaria a inceput pregatirile in teren pentru extinderea la granita cu Romania a gardului de sârmă ghimpată  pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă .

Un ultim obstacol tehnic in calea imigrantilor, un vagon de tren dotat cu sarma ghimpata pentru a bloca un punct important de intrare la granita cu Serbia, a fost amplasat la Roszke, pe linia de cale ferata Szeged-Subotita.

În contextul international instabil, dominat de conflicte asimetrice, sporirea măsurilor de siguranţă este preocuparea principală a oricărei ţări. Un prim pas, şi foarte important, îl constituie conslidarea perimetrelor graniţelor. O soluţie simplă, eficientă şi rapidă este instalarea unui gard de sârmă lamată BTO, care datorită proprietăţilor  superioare a oţelului dur si a lamelor ascuţite, descurajează orice tentativă de trecere ilegală.