Menţionam în postarea anterioară despre materialul din care Systema Resources  fabrică  sârma lamată BTO, respectiv oţel inoxidabil. Ce este oţelul inoxidabil şi cum se obţine? Oţelul inoxidabil rezultă în urma procesului de zincare termică.  Zincarea termică este o tehnologie ecologică şi implică respectarea următoarelor etape: degresarea, decaparea şi fluxarea.  Degresarea se realizează prin imersarea produselor într-o soluţie de degresare alcalină sau acidă. Apoi produsul este clătit cu apă rece şi urmează operaţia de decapare. Aceasta se realizează de obicei prin imersarea în acid clorhidric la temperatura camerei sau în acid sulfuric la 50-65°C. Scopul decapării este de a înlătura straturile de rugină, ţunderul şi aşchiile de prelucrare de pe suprafaţa produselor. După operaţia de decapare urmează o a doua clătire cu apă, şi apoi produsele sunt supuse unui procedeu de fluxare. Aceasta constă, în mod obişnuit, în imersarea într-o soluţie de fluxare – care conţine clorură de amoniu şi clorură de zinc la o temperatură de cca. 65-80°C. După fluxare piesele sunt uscate.

Zincarea termică este cea mai bună tehnologie disponibilă în prezent pentru prevenirea coroziunii pe termen lung, şi nu implică întreţinerea în medii dificile a produselor din oţel, corespunzând  în acelaşi timp exigenţelor de protecţie a mediului. Ea nu conţine solvenţi dăunători mediului şi sănătăţii oamenilor ca în cazul vopsirii sau revopsirii.  Un alt avantaj major il constiuie faptul că  zincul nu este inflamabil în caz de incendiu, spre deosebire de vopsea.

        Systema Resources utilizează în procesul de producţie a sârmei lamate  BTO   doar oţel inoxidabil de cea mai bună calitate obţinut în prealabil prin tehnologia zincării termice, oferind astfel produse care asigură siguranţa spatiului dumeavoastră prin duritatea oţelului şi caracteristicile tehnice superioare, rezistenţă la coroziune, şi nu în ultimul rând, contribuie activ la construirea   unui  mediu mai ecologic si sănătos.